Manifesto Market Anděl vítá novou sezónu s energií a kreativitou. Nový pivní bar, dvě nové restaurace, letní koktejlové menu od SOOT baru a premiéra víkendové hudební série „Sounds of Summer“, které utvrzují pozici Manifesta jako nejživější pražské destinace pro jídlo a kulturu.
Nová etapa českého piva
Bez názvu, bez značky – zato s osobností. Nový pivní bar v Manifestu vznikl na počest českému pivu, od klasických ležáků, až po řemeslné piva z menších lokálních pivovarů. Na čepu najdete až 12 druhů piv – od stálic jako Pilsner Urquell nebo Budvar 33 po řemeslné klenoty od Zichovce, Matušky, Obory a dalších. Každé dva měsíce se nabídka obměňuje, a přes 30 druhů lahvových a plechovkových piv zaručí, že každý návrat přinese něco nového.
Součástí programu na baru budou také „tap takeovery“, ochutnávky, food pairing pop-upy a pivní menu sestavené Alexandrem Gavrilidisem, tvůrcem SOOT baru. Design architektky Sary Gomes propojuje ušlechtilé materiály s atmosférou letní zahrádky – jantarové obklady, ořechové dřevo a měděné detaily vytváří stylové, ale přístupné prostředí.
Dvě nové kuchyně: Istanbul a Dillí v srdci Smíchova
Do rodiny Manifesta se připojují dvě nové restaurace:
Chef Kemal přináší autentickou tureckou kuchyni – od köfte, přes kebaby, a domácí falafel, až po tradiční mercimek çorbası, börek a sladkou baklavu. Zakladatel Kemal Deniz, kuchař s více než 25letou praxí, chce v Praze představit to nejlepší z tureckých regionálních chutí.
Naan by Lal Qila, pod vedením šéfkuchaře Shubhankar Chakravorty vás zavede do světa indického street foodu – bohatého, kořeněného a plného vůní. Vyzkoušejte kathi rollsy, křupavé kurkure momos, cocktail samosy, nebo poctivé klasiky jako butter chicken či rogan josh. Nabídka je pestrá a přívětivá i pro vegetariány.
A pro letní osvěžení je tu Fresca – pop-up s přírodním „gelato naturale“ a 100% ovocnými nanuky bez chemie, které potěší děti i dospělé. Rodinná značka slaví už deset let výroby poctivé zmrzliny.
Pro nerozhodné: objevte více chuti najednou
Vybrané restaurace nyní nabízejí degustační menu až s pěti chody, takže už si nemusíte vybírat jen jedno jídlo – ochutnejte více specialit najednou a objevte své nové oblíbené. Degustační menu bude k dispozici za ceny od 300 do 500 Kč, a zapojily se tyto restaurace: Taiko, Gohan, NAPOKE, Holly Pasta a Dirty Dog.
Ať už máte chuť na japonské speciality, moderní asijskou kuchyni, poctivé těstoviny nebo street food plný chutí, nové degustační menu přináší pestrost na talíři a ještě více důvodů k návštěvě. Ochutnejte víc. Rozhodujte se méně.







Nové koktejly od SOOT: Letní chuť české přírody
SOOT bar přichází s novým letním menu signature koktejlů – inspirovaných českou přírodou a vytvořených výhradně z lokálních surovin. Vše od sirupů přes bitters až po cordialy je vyráběno in-house, často z lokálních plodů nebo bylin.
Mezi stálice patří Old Barley s Monkey Shoulder – variace na Old Fashioned s ječmenným sladem a chmelem, Round & Around s moravskými blumami a čajem, nebo osvěžující Clear Currant s červeným rybízem a tequilou. Letní klasiky doplňují květinové tóny jako Linden Light a šumivý Rhubarb Kiss Spritz.
SOOT bar pokračuje ve své vizi udržitelné mixologie a svou tvorbu letos představil i na Prague Cocktail Week 2025.
Sounds of Summer: Letní festival každou sobotu
Manifesto spojuje síly s Championship Music, produkční společnosti úzce spojenou s Benem Cristovaem, Janem Bendigem a Evou Burešovou. Championship Music významně ovlivňuje pražskou hudební scénu, spolupracuje s předními umělci a organizuje velké akce.
Letos v létě přináší Sounds of Summer v Manifestu každý týden čerstvý mix nových talentů, známých hudebníků a DJs. Lineup se mění každý týden, takže je stále co objevovat. A pro ještě větší vzrušení se tajní hosté odhalují až v den vystoupení. Ať už vás baví akustická vystoupení, živé kapely nebo taneční rytmy, Manifesto je místem, kde se hudba potkává s atmosférou festivalu.
Vstup je zdarma a tak se každý může ocitnout na soukromém akustickém koncertu hvězd české hudební scény.